Хванаха ТИР с нелегални имигранти край Перник

OFFNews 25 септември 2015 в 17:42 6606 4

Полицията спря ТИР с нелегални имигранти край Перник. При акция в столицата бяха открити още 71 души.

Около 50 нелегални имигранти бяха открити в каросерията на камион при проверка на пътя Перник – Радомир днес следобед. Сред хората има много семейства с малки деца, съобщи bTV.

Всички те са заявили на полицаите, че са сирийци, като в момента се установява произходът им. Директорът на ОДМВР Валентин Бучински съобщи, че камионът е бил спрян по сигнал от граждани, които видели хората в каросерията.

Шофьорът му е задържан. Tой заяви, че не е знаел, че вози хора. От областната дирекция на полицията казаха, че той има и предишни криминални регистрации.

"Това са предимно млади хора, в това число има и две бебета, пътуващи с майките си. 7 деца и 7 жени са пътували, останалите са мъже", заяви областният управител на Перник Ирена Соколова пред агенция Фокус.

Тя посочи, че към момента бежанците се транспортират от мястото на инцидента, което се обработва. "Ще бъде заведено досъдебно производство срещу трафиканта. Бежанците се извозват към Първо и Второ РПУ, децата, заедно с майките, ще бъдат настанени в кризисен център, в който се настаняват жертви, пострадали от насилие."

Припомняме, че 71 чужденци без документи за самоличност бяха задържани вчера в столицата. При проведена в късните часове полицейска операция 13 мъже, жени и деца са засечени в къща в квартал „Модерно предградие”. В Девето РУ е установено, че става въпрос за граждани на Ирак. Задържан е собственикът на жилището.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews