Кондуктор беше нападнат с псувни и ритници от агресивен пътник

OFFNews 21 май 2024 в 10:57 1104 0

Снимка Архив

Пътници във влак по линията от Видин до Курило заснеха клип, в който се вижда как разярен пътник напада с псувни и ритници кондуктор. Вероятната причина за избухването е, че кондукторът няколко пъти направил забележка на пътника и му казал да седне на мястото си, посочва бТВ. Клипът е разпространен в социланите мрежи. 

Кондуктурът Петър Димитров е нападнат от непознат в последния за деня влак от Видин за София вчера, в участъка между Лакатник и Своге. Агресията първо е словесна, после прераства и във физическа.

"Просто господинът си седеше нормално в първия вагон и в един момент реши, че трябва да отиде някъде из "класата". Дойдоха и ми се оплакаха, че нарушава реда и му направих забележка: Мини си и седни там в първия вагон, където си беше – във втора класа. При което отговорът беше: "Ти знаеш ли кой съм аз? Аз съм създал ВИС – 2, аз имам жълта книжка…", разказва потърпевшият.

Пътникът става по-агресивен и следват удари в лицето, след които служителят на БДЖ губи равновесие и пада на земята. Нападателят продължава да го удря с ритници. Опит да защитят кондуктора правят пътниците, станали свидетели на побоя.

Подаден е сигнал до полицията, след което патрул на гарата в Своге проверява агресивния мъж.

"Предупредиха го да не продължава повече така и през другото време само ме поглеждаше, като минавах да проверявам, да свалям пътниците на София-Север", обясни Петър Димитров.

Преди да нападне кондуктора, същият мъж проявявал агресия и към пътници.

"Аз имам 35 години тука, това ми е професията. Благодаря и се надявам да не се случва на никого, включително и ако се беше случило на някой пътник без причина", казва кондукторът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

За личните карти с чип