Мъж нападна медик в РЗИ Враца: ''Бог ще ви накаже, вие сте убийци''

OFFNews 04 февруари 2022 в 20:32 4517 0

Снимка Стопкадър bTV

Непознат мъж влезе в имунизационния кабинет на Регионалната здравна инспекция във Враца и отправи закани към медицинско лице, съобщи bTV.

От видеозаписа на охранителната камера в кабинета се вижда как мъжът размахва ръка на фелдешера, а след това и юмрук пред лицето ѝ. Жената разказва, че веднага е заключила кабинета, след като нападателят излязъл.

Полицията се е отзовала незабавно на сигнала и са прегледани записите от всички охранителни камери. Все още не е установена самоличността на мъжа, който е избягал.

"Дойде при мен много разтревожена фелдшерката и ми докладва, че млад мъж, среден на ръст, е нахлул в кабинета и се опитал да я удари, но не я е ударил. През цялото време е крещял "Бог ще ви накаже! Вие сте убийци! Бог ви вижда! Бог знае какво да прави!", разказва директорът на здравната инспекция д-р Орлин Димитров, който вече е подал жалба по случая. 

По думите му най-интересното е, че фелдшерката е разпознала агресора като наскоро ваксиниран пациент.

"Ваксинацията е пожелание, ние никого не караме на сила. Дошъл е, ваксинирал се е, като и през това време е говорил почти същото. Не мога да си обясня тази агресия към медиците и това отношение към тях", коментира още д-р Орлин Димитров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови