Облачно с превалявания на запад, няма да вали на изток

OFFNews 14 май 2024 в 06:32 702 1

Времето

Снимка БГНЕС/архив

Облачно време, в западната част от страната ще превали на повече места. Жълт код за значителни валежи е обявен в София, София-област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик и Смолян.

Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. 

Максималните температури ще бъдат между 16° и 21°, в София - около 17 градуса, според прогнозата на НИМХ.

Над планините облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна. На много места в масивите в западната половина на страната ще има валежи от дъжд, в отделни райони главно в Рило-Родопската област - значителни по количество. В планините в Източна България ще е почти без валежи. Температурите ще останат без съществена промяна, максималната на 1200 метра ще бъде около 10°, а на 2000 метра - около 3 градуса. 

Облачно ще е и край морето, но ще е почти без валежи. Ще духа до умерен вятър от югозапад, по-късно през деня ще се ориентира от югоизток. Максималните температури ще са 16°-18°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. 

През следващите дни облачността ще е по-често значителна, в следобедните часове на места ще се развива и купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни валежи. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови