ГЕРБ, ДПС и БСП саботираха заседанието на временната комисия за ''Турски поток''

ПП-ДБ организират отворена среща на парламентарната си група в Народното събрание

OFFNews 23 април 2024 в 16:08 2714 5

Мартин Димитров

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Мартин Димитров

ГЕРБ, ДПС и БСП координирано саботираха заседанието на временната комисия за "Турски поток", заяви пред журналисти Мартин Димитров  от "Продължаваме промяната – Демократична България".

Предмет на комисията е установяване на факти и обстоятелства относно изчезналия стратегически документ „Пътна карта за реализация на проекти за разширение на газопреносната система на България“, както и всички факти и обстоятелства относно реализацията на проекта "Турски поток".

След проваленото заседание, насрочено за днес, Мартин Димитров заяви, че преди няколко години именно ГЕРБ, ДПС и БСП са гласували за реализацията на "Турски поток". 

"Това е проект във вреда на България, ние плащаме сметката от 3 милиарда в полза на Русия, така че да получи начин да заобиколи Украйна. Такива проекти не трябва да се случват, а за тях трябва да се поеме отговорност", каза Мартин Димиторв.

Депутатът от ПП-ДБ Венко Сабрутев обяви, че те са очаквали този саботаж и че ГЕРБ, ДПС и БСП са се обединили зад "тяхната кауза "Турски поток". Той съобщи, че ПП-ДБ ще проведат отворена среща от 16:30 на парламентарната си група в Народното събрание. 

"Като провалят тази комисия – ние правим гражданска комисия, ще извадим фактите и обстоятелствата, няма да успеят да ни спрат", допълни Мартин Димитров. 

Срещата на групата на ПП-ДБ в НС вече започна:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

5

dolivo

24.04 2024 в 07:54

къде е пътната карта?

фабриката за фекалии отдавна мята през прокуратура и служби, пълни със стари ДС кадри

900

4

СребъренЛок

23.04 2024 в 17:54

"Така ли" е въпрос на убеден привърженик. Така е, колкото е позволено да знаем. Време е за избори. Някои неща се потулиха, други се преувеличиха. Който иска му вярва. Който иска се съмнява. Нотариуса почти изчезна, митниците се надуват, Турски поток се притопля.

2550

3

alfakentavur

23.04 2024 в 17:07

Така ли, СребъренЛок? Значи са много глупави. Ти презюмираш, че няма причини за такава комисия. Всичко е чисто по Турски поток.
Ами - да бяха провели комисията, да докажат, че всичко е както трябва и да си направят те една хубава предизборна реклама.
Защо не го направиха?

900

2

СребъренЛок

23.04 2024 в 16:37

ГЕРБ, ДПС и БСП саботираха предизборното заседание на комисията за "Турски поток".
Бойко Рашков /Тихия дон/ саботира предизборното заседание на комисията за ОПГ в митниците.

345

1

Джендо Джедев

23.04 2024 в 16:17

Единственото учудващо тук е защо и хората на Славуца и Късото не са се включили в саботажа. Или просто е нямало нужда, не че не са искали.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки