Паскалев: Не се разбрахме с Ваня Григорова, иска да взима еднолични решения

Лидерите на БСП я разглеждат като партията майка, която кътка своите пилета и им показва пътя в живота, допълни той

OFFNews 25 април 2024 в 09:40 3332 1

Костадин Паскалев

Снимка БГНЕС/архив

Костадин Паскалев

Не се разбрахме с Ваня Григорова заради желанието й да взима еднолични решения по отношение на политиката, приоритетите и кадровото обезпечаване на представителството на „Левицата“ в изборите. 

Това каза председателят на коалиционния съвет на „Левицата“ Костадин Паскалев по бТВ. Тя поиска разговори с "Левицата", ние не сме инициирали участието на Ваня Григорова в изборите. Проведохме два разговора по два часа и половина. Нашите разбирания не бяха приети, бяха ни предложени условия, които за нас са неприемливи, обясни Паскалев. 

По думите му „Левицата“ не е инициирала разговори с Ваня Григорова за участие в парламентарните избори поради това, че процесът за избор на кмет в столицата не е приключил. „Предстои завършване на това съдебно производство. Когато имате съдебно производство и вие сте го инициирали, трябва да изчакате неговия край. Тя каза, че Столична община ѝ е била тясна като място да се реализира политика, обясни Паскалев. 

„Мая Манолова винаги е била в „Левицата“, в навечерието на предстоящите избори тя предпочете да проведе самостоятелни разговори с други субекти, създадоха коалиция и в нея участват два политически субекта, които бяха поканени на разговорите с нас. Запазил съм добри отношения и с Мая Манолова, и с Ваня Григорова, никога не сме стигали до ситуация да си казваме тежки думи. Но винаги съм твърдял, че в политиката, докато не се научим да говорим истината, нищо добро не ни чака“, каза още Паскалев. 

„Бил съм представител на БСП на пет избора, и петте съм спечелил – два парламентарни, три кметски. Никога след 2011 г. не съм желал да участвам като представител на БСП, в който и да е изборен процес. Три пъти са ми предлагали да бъда кандидат за президент, четири пъти – за народен представител, два пъти – да бъда министър. Смятам, че всеки човек постига своя апогей и следва зенит. Много моля колегите от БСП да забравят за неудовлетворени претенции. Става въпрос за друго – ние говорим за равнопоставени субекти. Ръководството на БСП разглежда БСП като партията майчица, която трябва да кътка около себе си своите пилета и да им показва пътя в живота“, допълни той. 



Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки