Путин, Байдън и кралица Елизабет II поздравиха българите за 3 март

OFFNews 03 март 2022 в 10:55 4096 6

Президенти и лидери от цял свят поздравиха българите по случай 3 март, съобщиха от прессекретариата на държавният глава Румен Радев.

Празника не пропусна и руският президент Владимир Путин. В писмо до Радев Путин поздравява българския държавен глава с Деня на освобождението на България от османско иго и изразява почит към саможертвата на българските опълченци и руските войници, воювали рамо до рамо за свободата на България.

В своя поздравителен адрес президентът на САЩ Джоузеф Байдън подчертава, че САЩ ще продължат да бъдат непоколебим партньор в отстояването на върховенство на закона, укрепването на демократичните институции, борбата с корупцията и просперитета на българските граждани.

Федералният президент на Германия Франк-Валтер Щайнмайер изпраща сърдечни поздравления към българските граждани и изразява надежда, че във време, изпълнено с предизвикателства, сътрудничеството, скрепено с доверие между двете страни, ще продължи. "Заедно, като европейци и приятели, ние ще се справим успешно с предизвикателствата", заявява Щайнмайер.

По случай българския национален празник кралица Елизабет II отправя най-добри пожелания към българския народ. "Надявам се с преодоляването на глобалните здравни предизвикателства заедно, с решителност и твърдост, да предстоят по-добри времена в бъдеще", е написала кралицата на Обединеното кралство.

Президентът на Китайската народна република Си Дзинпин пожелава просперитет на България и мир и благоденствие на българския народ. Китайският държавен глава изразява увереност, че традиционното приятелство и стратегическото партньорство между двете страни ще продължат да се развиват за благополучието на двата народа.

Сърдечни поздравления и искрени благопожелания за щастие и просперитет на българския народ изразява в поздравителния си адрес императорът на Япония Нарухито.

От името на испанския народ, на правителството и от свое име кралят на Испания Фелипе VI пожелава "лични успехи, мир и просперитет на скъпия български народ".

Пожелания за здраве и щастие към президента и българския народ по случай националния празник отправя и кралят на белгийците Филип. В поздравителния си адрес той изразява желанието си за продължаване на работата по укрепване на връзките на приятелство и сътрудничество, които обединяват България и Белгия.

Президентът на Словения Борут Пахор посочва, че двете страни отбелязват 30 г. от установяването на дипломатически отношения. "Убеден съм, че ще продължим да засилваме партньорството си. Сътрудничеството между европейските партньори е изключително важно с оглед на предизвикателства, с които се срещаме", отбелязва Пахор.

"Нека бъдещето донесе мир, благополучие и щастие на народа на Република България", е написал президентът на Ирландия Майкъл Хигинс.

Федералният президент на Конфедерация Швейцария Игнацио Касис посочва в своя поздравителен адрес, че добрите отношения между България и Швейцария са основани на взаимно доверие и могат да допринесат за съвместното справяне с глобалните предизвикателства.

Президентът на Израел Ицхак Херцог откроява силното приятелство между България и Израел. "Ние, израелците, сме изключително горди от специалната връзка между нашите два народа. Винаги ще помним куража и човечността, демонстрирани от българския народ по време на Втората световна война, благодарение на които еврейската общност в България беше спасена", посочва той.

Президентът на Палестина Махмуд Аббас пожелава на България и българския народ напредък и благоденствие, като подчертава, че двустранните отношения между двете страни, основани на приятелство и сътрудничество, са повод за гордост.

В поздравленията по случай празника президентът на Република Азербайджан Илхам Алиев откроява динамиката в развитието на отношенията между България и Азербайджан, като изразява удовлетворение от разширяването на взаимноизгодното сътрудничество между двете страни в областта на енергетиката.

Кралят на Мароко Мохамед VI пожелава на президента и българския народ здраве, щастие и просперитет, като изразява увереност, че двете страни ще продължат да работят за още по-ползотворни двустранни отношения.

В поздравителния си адрес президентът на Виетнам Нгуен Суан Фук пожелава благоденствие на българския народ и изразява увереност, че традиционните приятелски отношения между двете страни ще продължат да се укрепват и развиват.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-3300

4

bgp

03.03 2022 в 11:48

Наред с всичко което се говори трябва да се каже най-важното , за да се знае от къде идват всички беди в тази държава !!!

Българите са изостанал , прост народ , пропит от подлост ,предателство , страх , безчестие , мързел ........ и непреодолима манталитетна крадливост !!

-3300

3

bgp

03.03 2022 в 11:44

Въпреки лицемерните поздравления на слепците световни водачи , България е завладяна от Мафия !

Ако ПРОСТАКЪТ БАНДИТ бойко борисов и цялата му клика от гербо-комунисти не бъде пометена , скоро Диктатурата ще се завърне под овча кожа !!!

В рамките ва месец , Кирил Петков , трябва да окаже сериозен натиск върху Мафиотските структури !!!

ПРОСТАКЪТ бойко борисов , Сикаджията Бандит трябва да е подсъдим за нанесените вреди на България през дългогодишното му властване , като недосегаем Бос на Мафията !!!!

-8580

2

За Лилипутин и Микрофонова сме подлоги. Поздравления от тях не искам.

2210

1

fishcake1

03.03 2022 в 11:07

Много се съмнявам някой от изброените да е писал лично или да знае кога е националният празник на България - особено Байдън
 
X

Какво иска да промени Глас Народен в образованието