Рашков към прокуратурата: Ще имате право да ме викате, когато Борисов каже коя е Мата Хари

Ружа Райчева 15 декември 2022 в 11:59 2571 1

Бойко Рашков в пленарната зала

Снимка БГНЕС/Михаела Катеринска

Бойко Рашков в пленарната зала

Ще се явя в прокуратурата, когато Бойко Борисов каже коя е Мата Хари, откъде са кюлчетата и пачките с евро и свързано ли е строителството на къщата в Барселона с него самия и с международна схема за пране на пари, както написа испанската полиция. Тогава прокуратурата ще има моралното право да търси един народен представител.

Това заяви бившият вътрешен министър Бойко Рашков в кулоарите на Народното събрание. По-рано стана ясно, че Рашков е отказал да приеме призовка, с която Софийската градска прокуратура (СГП) го е призовала да даде показания по делото за автомагистрала "Хемус" и източването на средства за изграждането ѝ.

От СГП заявиха, че явяването на Рашков пред прокурор и даването на сведения е негово законово задължение, каквото има и всеки друг български гражданин, съгласно Конституцията и законите на страната.

При неизпълнение на прокурорските разпореждания ще бъдат наложени предвидените в закона санкции, казват от държавното обвинение. 

"Моите данни ги има в съдебното производство. Да бъде добър този нов прокурор и да пита своя колега какво съм казал. Аз нищо повече не мога да кажа. Очевидно Борисов се опитва да разбере какво знам аз и да го изложи", каза Бойко Рашков. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Граждански активист в политиката