Смени по върховете на ДКК

OFFNews 13 май 2024 в 19:20 1649 0

ДКК

Снимка Интернет

Сериозни промени по върховете на Държавната консолидационна компания направи служебният кабинет, оглавяван от Димитър Главчев.

В състава на Съвета на директорите са избрани Станимир Цветков, Катерина Петрова и Марияна Игнатова.

Уволнени са Елена Болтаджиева, Теодора Стоянова и Десислава Чалъмова, която сама е поискала да напусне.

В съвета остават Константин Стойчев, който е и изпълнителен директор на ДКК, и Асен Ненчев.

Катерина Шопова - Петрова е юрист. Магистър по право от УНСС с над 23-годишен юридически стаж в сферата на търговското, фирменото, финансовото, облигационното, вещно и семейно право. Адвокат към Софийска адвокатска колегия.

Марияна Игнатова е с две професионални квалификации на икономист и на юрист от Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий". Игнатова е и инженер от Висшия химикотехнологичен институт (ВХТИ). От Института за следдипломна квалификация към УНСС придобива професионална квалификация по организиране на производството, труда и управлението в промишленото производство. Има и дългогодишен богат опит в сферата на финансите и счетоводството.

Станимир Цветков също е юрист. Магистър от Софийския университет "Св. Кл. Охридски". Има дългогодишен опит в сферата на защитата на личните данни. В периода 2002- 2008 г. е член на Комисия за защита на личните данни. Членувал е в две работни групи за защита на личните данни в областта на телекомуникациите и на правоприлагането на страните от ЕС. Бил представител на България в Международните конференции на органите на защита на личните данни на ЕС през 2004 г, 2005 г. и 2007 г. Дълги години е бил член на Софийската адвокатска колегия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Съветите на Маг Димитричка по горещите въпроси