Война в БСП: Червените в СОС се запънаха, не Тонова, Иван Таков оставал председател на групата им

Диана Тонова и Иван Виделов не присъстват на заседанието на групата

OFFNews 25 април 2024 в 11:23 2123 1

Съветниците от БСП

Снимка БСП

Иван Таков остава председател на групата на Местна коалиция "БСП за България" в Столичния общински съвет.

Това решение беше взето единодушно тази сутрин на заседание на групата на Местната коалиция, на което не присъстваха Диана Тонова и Иван Виделов. 

"Групата на Местна коалиция "БСП за България" отхвърля препоръката на Градския съвет на БСП за смяна на ръководството и потвърждава своето доверие към председателя й Иван Таков и настоящото ръководство, пише в решението. 

Групата изразява сериозните си притеснения от намесата на тясното ръководство на БСП в решенията й и заявява категорично, че те уронват престижа не само на общинските съветници от местната коалиция, но и на градската организация, както и на самата партия.

А опитите на тясното ръководство на БСП за задкулисни договорки с представители на други политически групи зад гърба на общинските съветници от местна коалиция "БСП за България" са абсолютно недопустими", заявяват от групата на БСП в СОС. 

По-рано днес от БСП-София съобщиха, че новият Градски съвет е взел решение Диана Тонова да смени Иван Таков като председател на групата общински съветници. 

БСП подмени изцяло ръководството на столичните социалисти на 21 април, Тонова зае мястото Таков начело на БСП-София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

400

1

демотиватор

25.04 2024 в 14:22

А не може ли човек срещу некой лев да присъства кат зрител на "заседанията на групата на местната коалиция", че и на Градския съвет на комунягите, или кво'т там- биричка и пуканки сам ще си нося, и ще се хиля тихичко, няма да преча, обещавам... (ジ)
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки