Протестна мрежа към полицаите: Молим Ви, не бъдете с тях, не пазете марионетки

OFFNews 04 декември 2013 в 14:36 4250 29

Полицаи срещу протестиращи на обсадата на парламента. 12.11.2013 г. Снимка: Сергей Антонов
Полицаи срещу протестиращи на обсадата на парламента. 12.11.2013 г. Снимка: Сергей Антонов

Протестът ни е и за вас - така е озаглавено обръщение на активистите от Протестна мрежа, адресирано към полицаите, охраняващи антиправителствените демонстрации.

"Знаем, че бихте рискували прехраната на семействата си, ако застанете до нас. Но Ви молим – не бъдете с тях. Спрете да пазите марионетки, които разпределят данъците ни в непочтени схеми в угода на себе си и тайните си покровители", пишат протестиращите. 

Публикуваме текста едно към едно:

"Ние, протестиращите повече от 170 дни, гледаме на Вас като на съграждани и приятели. Въпреки заповедите, които сте длъжни да изпълнявате, и които са нечии “опорни точки”, целящи да създадат напрежение помежду ни, въпреки че стоите срещу нас с палки и маски, Вие сте наши сънародници. В летните жеги Ви носехме вода, защото целодневно охранявахте т.нар. „демокрация“, която се страхува от собствения си народ и повече от половин година Ви използва за жив щит. Ние протестираме и за Вас – за да имате нормални и европейски условия на труд, а не да бъдете евразийска милиция, изправяна да малтретира българските граждани, за да опази властта на малцинството.

 Ние, протестиращите, казахме “стига”. Искаме правила, отговорност и морал. Борим се с хора, преминали всички граници на търпимост, с политици с поведение на постмодернистични мутри и с техните кукловоди.

Знаем, че бихте рискували прехраната на семействата си, ако застанете до нас. Но Ви молим – не бъдете с тях. Спрете да пазите марионетки, които разпределят данъците ни в непочтени схеми в угода на себе си и тайните си покровители. Не позволявайте да Ви използват за лична изгода, в нарушение на законите, които всъщност сте призвани да защитавате.

 Обръщаме се към служителите на МВР, които са принудени да охраняват протестите, за да знаят, че ние, гражданите на България, които протестират, разбираме напълно ситуацията, в която се намираме заедно."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!