Арестуват жена, звъняла на спешен телефон над 2000 пъти

OFFNews 18 април 2024 в 17:45 2053 0

Ретро телефон

Снимка Банка за снимки

Ретро телефон

Арестуваха жена, която звъняла на 999 (спешният телефона в Обединеното кралство) повече от 2000 пъти за три години, съобщиха от Sky News.

56-годишната Соня Никсън от Хароу, северен Лондон, е използвала 17 различни мобилни номера, за да позвъни на спешната линия между 2021 и 2023 г. Според столичната полиция това я прави петият най-"лош" (вреден, бел. ред.) обаждащ се за този период от време. Само през 2023 г. тя се е обадила на линията 1194 пъти, което я прави една от трите най-често обаждащи се многократно в полицията през тази година.

Соня Никсън е арестувана през януари за 668 нарушения на Закона за комуникациите от 2003 г. и обвинена в 670 престъпления. След като е арестувана, тя обижда полицай на расистка основа и е задържана допълнително за влошаване на обществения ред, преди да уринира в микробус и да бъде арестувана и за нанесени щети.

Никсън е осъдена миналия месец за обажданията на линията за спешна помощ, плюс четири нарушения на обществения ред на расова основа срещу служители на спешната помощ. Сега тя е осъдена на 22 седмици затвор. Освен това ѝ е наложена петгодишна заповед за престъпно поведение. То включва условието за свързване с 999 само при спешни случаи. Полицията изчисли, че престъплението ѝ е струвало на полицията около 4500 паунда за период от пет месеца. Нейната злоупотреба със системата 999, казват от полицията, е имала „значително въздействие“ върху това колко бързо операторите могат да реагират на истински извънредни ситуации.

Повече от една четвърт от обажданията, направени до службите за спешна помощ, не са с цел предотвратяване на престъпление или друго, като злоупотребяващите обаждания струват на полицията повече от 2 милиона паунда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки