Частният Боинг 757 на Тръмп се ударил в друг самолет на летище във Флорида

OFFNews 15 май 2024 в 10:32 1699 1

Доналд Тръмп

Снимка БТА/АП архив

Частният "Боинг 757" на Доналд Тръмп е ударил друг корпоративен самолет при рулиране на международното летище в Уест Палм Бийч в щата Флорида в неделя, предаде Ройтерс, като се позова на източник, запознат с инцидента.

В изявление на Американската агенция за гражданско въздухоплаване се казва, че частният самолет на Тръмп се е сблъскал с друг корпоративен самолет, който е бил паркиран и е бил без пътници или екипаж. Инцидентът е станал в зона на летището, където агенцията не насочва самолетите, се казва още в изявлението, според което в момента се води разследване.

Тръмп проведе в събота предизборен митинг в град Уайлдуд в щата Ню Джърси. Инцидентът е станал, след като самолетът се е приземил на летището в Уест Палм Бийч около 1:20 ч. през нощта в неделя, уточнява БТА. 

Тръмп закупи своя "Боинг 757" през 2010 г. за 100 млн. долара. Силно персонализираното оборудване на самолета включва позлатени елементи, две частни стаи за гости, три бани, зони за хранене и конференции и обширна система за забавление.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови