Две жени убити при нападение в шведско училище

OFFNews 22 март 2022 в 10:26 1801 0

Снимка БТА/АП

Сградата на училището, охранявана от полиция.

Две жени на около 50 години починаха след нападение в средно училище в южния шведски град Малмьо, съобщи полицията.

18-годишен ученик там е арестуван по подозрение в убийство. Той сам се е обадил в службата за спешна помощ и е казал, че е убил двама души, пишат шведски медии, цитирани от Би Би Си. Те допълват, че той е бил въоръжен с нож и брадва. Полицията все още не е потвърдила официално подробностите.

Двете служителки в Латинското училище в Малмьо са били откарани в болница с линейка, но са починали от раните си.

По време на нападението в сградата е имало 50-ина души - ученици и учители.

Сигналът е подаден в полицията малко след 17 ч. местно време в понеделник. На място служителите са открили двете ранени жени. Полицията е евакуирала училището и претърсила територията му, но не открила "никакви индикации" за повече извършители.

Учители и ученици разказват, че полицаи влезли в училището с извадено оръжие и им наредили да останат заключени в класните стаи в продължение на няколко часа.

Няколко часа по-късно училището остана оградено с полицейска лента, а на мястото на инцидента все още имаше многобройни полицейски коли и линейки.

"Това е абсолютно ужасно", заяви директорът на училището Фредрик Хемменсьо пред вестник "Афтонбладет".

Полицаите заявиха, че все още се опитват да разберат какво стои зад инцидента. "Сега ни очаква много работа, за да можем да разберем какво се е случило и какъв е мотивът за това ужасно събитие", заяви началникът на полицията в северната част на Малмьо Оса Нилсон.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Атентатът в ''Света Неделя''. Лекция на проф. Вили Лилков