Нощна атака по Одеса. Девет души са ранени, сред тях - четири деца

OFFNews 23 април 2024 в 09:40 1453 3

разрушенията

Снимка УНИАН

Четири деца са пострадали

Русия е атакувала с дронове тази нощ, съобщи УНИАН. В черноморския град отекнаха серия от взривове.

Сирените са задействани в 01.33 часа. По информация на регионалните приложения в "Телеграм" е имало преки попадения.

Българите в Одеска област са над 150 000 души и са трети по численост според официалното преброяване в Украйна през 2001 г. В самия град Одеса живеят около 50-60 хиляди българи.

Кметът на Одеса Генадий Труханов съобщи, че най-малко 14 апартамента са повредени. На място са екипи на Държавна служба за извънредни ситуации, Общинска охрана и други спешни служби.

"На място се сформира оперативен щаб за разселване и оказване на помощ на пострадалите, сред които са и  3 деца", се казва в съобщение на Труханов. Впоследствие стана ясно, че ранените са общо 9 души, като четири от тях са деца на 12 и 9 години, както и две бебета, които нямат годинка.

По данни на областното управление на Националната полиция са нанесени щети на гражданската инфраструктура в областния център - жилищни сгради, магазини, автомобили. Една двуетажна жилищна сграда е частично унищожена, последвал е от пожар, който бързо е потушен от огнеборците. 

Според Силите за отбрана на Южна Украйна тази нощ са изстреляни няколко дроно от типа "Шахед-131/136". Цели са били индустриалната и пристанищната инфраструктура в региона.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2099

3

Mateevk

23.04 2024 в 11:53

Преди известно време, малко след началото на войната, се виждах по работа с една украинка от български произход, която беше учила тука и работеше в агенция за недвижими имот, вкл. и за да си усъвършенства българския. Българският й си беше супер и се заговорихме за войната и тя ми каза, че нейните родители са в Одеса. Разказа ми също история за нейна позната, която по някакъв повод се е срещала с рускиня от Крим. Нищо не коментирах, защото съм наясно, че там нещата не са еднозначни от етническа, езикова и т.н. гледна точка, но се удивих с каква убеденост и искрено възмущение украинката ми каза - Представяте ли си - рускиня от Крим, та там няма такива!
Искам да кажа, че са сложни нещата и възможно най-неподходящия начин за решаване на проблемите е войната и насилствената русификация - пътят, който избра Путин.

-1650

2

ob1

23.04 2024 в 10:42

Ей сега някоя копейка ще обясни... или пък не, Одеса я подминават с гузно мълчание.

345

1

Джендо Джедев

23.04 2024 в 09:45

Абе одеските българи си живееха доста по-добре преди "братушките" им да решат да ги освобождават от злите украинци, които уж ги горяли живи. Що така? ;)
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки