Politico: САЩ пращат още военни инструктори в Украйна

OFFNews 21 април 2024 в 12:19 2430 2

солджъри

Снимка Pixabay

Американски военни.

САЩ обмислят да изпратят допълнителни военни съветници в посолството в Киев, съобщи Politico.

Според говорителя на Пентагона генерал Патрик Райдър Министерството на отбраната на САЩ коригира присъствието си в Украйна от началото на пълномащабната руска инвазия.

"В момента обмисляме изпращането на няколко допълнителни съветници за укрепване на Службата за сътрудничество в областта на отбраната към посолството", заяви Райдър.

Той добави, че сътрудничеството в областта на отбраната изпълнява "различни консултантски и подпомагащи небойни мисии" и увери, че военните съветници няма да участват в бойни операции, а ще съветват и подкрепят украинското правителство и въоръжените сили.

За тях важат същите ограничения за пътуване като за всички останали служители на посолството на САЩ, добави Райдър.

Според четири източника на Politico съветниците ще подпомагат логистиката и надзора на оръжията, които САЩ изпращат на Украйна, както и ще помагат на украинските военни в поддръжката на оръжията преди очакваното засилване на бойните действия през лятото. Освен това, казват източниците на изданието, военните съветници ще координират пристигането на оръжията, след като Конгресът на САЩ приеме законопроект за военна помощ за Украйна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

400

2

демотиватор

21.04 2024 в 12:59

Да дойдат те да понатрупат споделен опит от украинските си колеги- фронтоваци, че военните прийоми се развиват непрестанно.
Което, разбира се, им се полага- що помощ дадоха, хората, и гласуваните още 61млд. ще почнат да идват скоро в Украйна... (ジ) ✊

22548

1

dolivo

21.04 2024 в 12:53

отбраната на посолството, не се подмокряйте още , че Сащ влизат във войната моля
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки