Проиранска база в Ирак е била атакувана, армията води разследване

OFFNews 20 април 2024 в 15:13 920 0

Снимка GettyImages

Член на иракските сили за сигурност, които включват подкрепяни от Иран групировки, загина рано тази сутрин при силен взрив във военна база в Ирак, предаде Ройтерс. Командирът на силите твърди, че става въпрос за нападение, а армията съобщава, че провежда разследване и че по това време в небето не е имало военни самолети.

Два източника от службите за сигурност заявиха по-рано, че въздушен удар е причинил взрива, при който е загинал член на иракските Сили за народна мобилизация (СНМ) и са били ранени други осем души във военната база Калсо на около 50 км южно от Багдад.

Иракските военни съобщиха, че техническа комисия проучва причината за експлозията и пожара в базата, които според тях са станали в 1 ч. през нощта в събота.

Инцидентът в иракската провинция Бабил се случи в момент, когато напрежението в Близкия изток е дори по-високо от обичайното, след като според източници в петък е била извършена израелска атака срещу иранския град Исфахан. Техеран я омаловажи и посочи, че не планира ответни действия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки