САЩ искат да конфискуват яхта на депутат от Държавната дума на кей в Дубай

OFFNews 02 декември 2022 в 11:24 2877 6

яхта

Снимка Getty images

Яхтата

Министерството на правосъдието на САЩ иска разрешение да "арестува" яхтата "Мадам Гу", закотвена в Дубай, съобщава американското издание The New York Times, като се позовава на свои източници.

99-метровият плавателен съд, който се свързва с депутата от Държавната дума и милиардер Андрей Скоч, беше включен в списъка със санкции на САЩ през юни. Самият Скоч също е под санкциите на САЩ от 2018 г. заради връзките си с "руски организирани престъпни групи".

САЩ не могат да конфискуват собственост в друга държава, а Арабските емирства имат приятелска позиция спрямо Москва и отказват да преследват руски олигарси, така че засега яхтата "Мадам Гу" на стойност около 156 млн. долара е в безопасност, коментира Би Би Си.

Откакто в края на февруари Русия започна пълномащабна инвазия в Украйна, Дубай се превърна в убежище за много руски яхти и самолети, които не могат да плават или летят свободно другаде.

Вместо в Европа, където сега е забранено да летят руски самолети, Арабските емирства са станали дестинация за 14% от всички частни полети от Русия, в сравнение с 3% преди войната, пише NYT.

По данни на Центъра за перспективни изследвания в областта на отбраната най-малко 38 бизнесмени или служители, свързани с руския президент, притежават недвижими имоти в Дубай на стойност над 314 млн. долара.

На петима от тях САЩ са наложени санкции.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-240

6

редовно четящ

03.12 2022 в 10:23

Е, сега арабите ще имат възможност да се насладят на братството с руzия!

924

5

Diogen

02.12 2022 в 19:20

Рашистката мафия напълно е превзела кочината на Путлер. И това стана с негова помощ, тъй като той е де факто капо ди тути капи на престъпния свят. Октоподът на организираната престъпност е проникнал дълбоко в службите за сигурност и във военно промишления комплекс на мафиотската държава. Милиардите дървени рубли, които Кремъл помпа във войската са яко ощипвани от генерали, свързани с престъпните синдикати. Затова рашистката армия е в такова плачевно състояние. Малко преди войната в Украйна имаше скандални уволнения в държавни управления, които отговарят за модернизацията на въоръжените сили. Дори се смята, че една от причините за агресията е да се прикрият разграбванията, в които без съмнение участва и самия Путлер.

-529

4

6екеr4о

02.12 2022 в 14:46

Уважаеми г-н Много Милиарда,
Вие помните ли как и от Космоса се виждаше димът, изпускан от безкрайно мощните дизели на Кралския самолетоносач Адмирал Кузнецов, преминавайки през Босфора? А помните ли последния победен бой на Ракетния крайцер МаЦква? Ето това са крупни инвестиции в непобедимия/пепотопяем Черноморски флот на РФ! Е, Адмиралът не можа да додрапа до Сирия, та го повърнаха на буксир, а МаЦква отиде да гостува на Нептун, че там било тихо и миролюбиво, ма това вече са други истории...

345

2

Джендо Джедев

02.12 2022 в 12:14

Ами правилно, ще трябват репарации за Украйна!

75

1

230 млрд баксов

02.12 2022 в 11:49

Имаше изследване което показа, че само яхтите на руските чиновници и депутати, струват повече от инвестициите във военоморския флот за последните 12 години.
 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков