Украйна е нанесла удар по руско военно летище в Крим

OFFNews 18 април 2024 в 17:18 2591 2

Стълб дим се издига над руската военновъздушна база

Снимка АП/БТА

Стълб дим се издига над руската военновъздушна база "Саки" в Крим след украинска атака на 9 август 2022 г.

Украйна заяви, че вчера е нанесла успешен удар по руско военно летище в Джанкой на анексирания от Русия през 2014 г. полуостров Крим, предаде Франс прес.

"Успешната операция на украинските въоръжени сили срещу военното летище в Джанкой" е включвала "унищожаване или нанасяне на сериозни повреди" на пускови установки на системата С-400, радарно оборудване и център за контрол на противовъздушната отбрана, съобщи украинското военно разузнаване (ГУР) в "Телеграм".

Москва досега не е направила официален коментар, но военни блогъри и руски медии съобщиха вчера за украински удар в нощта срещу сряда по руската военна база в Джанкой в Крим.

Предполагаеми видеозаписи от атаката, публикувани в социалните мрежи, показват мощни експлозии посред нощ.

Според канала "Рибар" в "Телеграм", който е близък до руската армия и е следван от повече от един милион души, 12 тактически ракети АТАКМС, доставени на Киев от САЩ, може да са поразили тази цел, повреждайки оборудване и сграда.

Украинското военно разузнаване е известно с дръзките си атаки дълбоко в Русия и на територии, окупирани от руската армия.

Според украински служители подобни прецизни удари са най-ефективният начин Киев да нанесе значителни щети на Русия, чиито сили са много по-многобройни и превъзхождат украинската армия, в момент, когато западната помощ за Украйна е намаляла, посочва АФП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

400

2

демотиватор

18.04 2024 в 18:53

Не бе, не- не били украинците, а славен руски герой на СВО (простоват неграмотен човек от народа бил), припалил фас у погреба с иранските ракети и снаряди, че му залютяла водката самоделка, и ето на...
Вече се събират рубли за паметник у социалката "ВКонтакте"- участвайте и вие!!!! (ジ)

2550

1

alfakentavur

18.04 2024 в 17:50

Айде хаирлия да е!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки