Вижте трейлъра на "Майдан" - българския филм за украинската революция

OFFNews 22 януари 2014 в 15:36 4069 1

Кадър от филма

Вече е готов втория тийзър на "Майдан" - български филм за протестите в Украйна. Автор и оператор е Мартин Петрусенко - български студент с украински корен, който бе в Киев като кореспондент на OFFNews.

Ето как Мартин описва филма си накратко:

В нощта на 10-ти срещу 11-ти декември, след кратко затишие, специалното подразделение на милицията "Беркут" щурмува барикадите на площад "Независимост" в Киев, който до този момент е окупиран от над 20 дни с искане за незабавна оставка на правителството и президента на Украйна. Когато обаче исканията на хората са справедливи няма сила, която да ги сломи.

Площад „Независимост“ или Майдан “Незалежностi”, както го наричат украинците не е просто площад, а място, което изпълва смисъла на името си с желанието на милиони украинци да живеят в една нормална и европейска Украйна. В страна, където олигархични проруски марионетки няма да имат възможност да паразитират за сметка на обикновените граждани.

Майдана е място, което не просто събира хората, а площад, който с целия смисъл на символиката си, ги обединява в един истински и непобедим народ. Последната крепост на демокрацията в Украйна, обграден от масивни барикади, пазени от доброволци на различни възрасти и поддържан от хиляди украинци, които помагат с каквото могат.

"Майдан" е филм за живота зад барикадите, за хората, които лишавайки се от личен живот и средства, денонощно поддържат духа на народа буден, сит и здрав.

Субтитри на български, украински и английски могат да бъдат активирани от бутона (СС) в долната дясна част на плеъра.


Автор и оператор: Мартин С. Петрусенко

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови