Повдигнаха 3 обвинения на нападателя на Дебора, делото влиза в съда

OFFNews 15 декември 2023 в 10:44 2826 2

Нападателят на Дебора

Снимка БГНЕС/архив

Районната прокуратура в Стара Загора внесе днес обвинителният акт в съда срещу нападателя на 18-годишната Дебора Михайлова,  обявиха районният прокурор Таня Димитрова и екипът наблюдаващи прокурори в състав Десислава Калайджиева и Ивелина Косева Георги Георгиев обезобрази с макетно ножче 18-годишното момиче през юни.  

В 5-месечен срок за разследване се събраха множество доказателства, бяха изготвени тежки и трудни експертизи. Влизаме в съдебна фаза на производството, каза Таня Димитрова, районен прокурор на Стара Загора.

Първото обвинение срещу 26-годишния мъж е, че с особена жестокост чрез нанасяне на удар с юмрук в областта на главата и чрез нанасяне на 18 на брой прорезни рани с макетен нож по тялото е причинил на 18-годишната Дебора двустепенна средна телесна повреда, което е довело до разстройство на здравето, временна опасност за живота и обезобразяване на части от тялото. Деянието е извършено по особено мъчителен начин за пострадалото лице. За това престъпление закона предвижда наказание от 2 до 10 години.

Второто обвинение е, че мъжът е принудил Дебора да претърпи нещо против волята й и я подстригал, като употребил за това сила и я е удрял с юмруци. Законът предвижда за това престъпление до 6 години затвор.

Третото обвинение е, че от април до 25 юни шест пъти я е заплашвал с убийство. За това престъпление се предвиждат също до 6 години. 

Срещу обвиняемия е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои Районен съд- Стара Загора да насрочи разпоредително заседание по делото. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

605

2

avitohol

15.12 2023 в 12:10

Само погледнете скапано написан закон - от 2 до 10 години.
Как може да има такива разлики? Това е основата на корупцията. Неможе да има такива огромни разлики и да няма съдебна корупция. Трябва самите точки в закона да са много по-прецизирани като срокове, а ако има смекчаващи вината обстоятелства да са цитирани отделно като проценти.
Отделно трябва да се сумират наказанията по всяко обвинение ама това никога няма да стане.

1017

1

IvoIvo

15.12 2023 в 11:24

Малко са му!
 
X

Българският национализъм не може да бъде приятел на Кремъл