Прокуратурата се съгласи с МВР: Арестът на пиара на ГЕРБ не е незаконен

OFFNews 18 октомври 2022 в 12:24 3902 0

Арнаудова

Снимка БТА

Севделина Арнаудова

Прокуратурата изненадващо се съгласи с МВР по въпроса за ареста на пиара на ГЕРБ Севделина Арнаудова през март и смята, че не е бил незаконен, съобщи "Сега", като се позова на протокол по делото пред Административния съд София-град.

Арнаудова обжалва задържането си за 24 часа на втора инстанция, след като Софийският районен съд се произнесе, че то е било незаконно. МВР обаче обжалва решението на първата инстанция и така се стигна до АССГ.

Пиарът Севда Арнаудова бе арестувана заедно с бившия премиер Бойко Борисов и ексфинансовия му министър Владислав Горанов на 17 март по дело за изнудване на хазартния бос Васил Божков. И тримата бяха пуснати малко преди да изтече едно денонощие, без да им бъде повдигнато обвинение.

Тогава прокуратурата обяви, че повдигането на обвинение би нарушило закона.

И на втора инстанция съдът се произнесе, че арестът на Бойко Борисов е незаконен, но по жалбата на Арнаудова прокурорът е подкрепил изводите на МВР и на практика твърди, че задържането на пиара на ГЕРБ е законно.

"Смятам, че касационната жалба (на МВР) е основателна и доказана и ви моля тя да бъде уважена", заявил пред съда прокурорът, цитиран от "Сега".

Предстои съдът да се произнесе окончателно по жалбата на Арнаудова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови