Celestyal представя нови екскурзии на брега под наслов ''National Geographic''

OFFNews 23 април 2024 в 15:22 295 0

Celestyal представя седем екскурзии на брега под наслов „National Geographic”, които ще се провеждат в Гърция и Хърватия. Туровете са полудневни или еднодневни и предлагат на пътуващите възможността да изследват света чрез уникалните и автентични „National Geographic” преживявания.

Новите екскурзии на брега, които вече са отворени за резервация, ще бъдат водени от обучени от National Geographic гидове. Характерни за туровете са увлекателното разказване на истории и експертните познания, които са в основата на National Geographic. Пътуващите ще се потопят в различни теми и местната култура, докато откриват хора и места, които са в сърцето на маршрутите.

Екскурзиите са част от всички маршрути на Celestyal, които включват следните дестинации:

Атинa

Историята на Олимпийските игри. Гостите ще имат възможност да проследят развитието на Олимпийските игри от зараждането им до Атина 2004. Екскурзията включва детайлна обиколка на олимпийските обекти и показва как древногръцките атлети продължават да вдъхновяват страната и днес. Обиколката дава възможност за среща с бивш олимпийски състезател, с когото гостите могат да разгледат Олимпийския спортен комплекс.

Дубровник

Производството на коприна и традицията на бродерията в Конвале. Пътуващите ще се отправят на екскурзия в хърватския регион Конвале, където местното изкуство за изработване на традиционни бродерии се поддържа живо за следващите поколения.

Ползите и вкусовете от отглеждането на стриди. Гостите ще пътуват с кораб по залива Мали Стон, който ще ги отведе до действаща ферма за стриди. Там ще имат възможност да се научат директно от източника какви са екологичните ползи от отглеждането на стриди.

Забележителностите в Дубровник през вашия обектив. Гостите ще изследват забележителностите и скритите съкровища на Дубровник с фотографски гид на National Geographic. Обиколката започва от крепостта Свети Лаврентий и продължава към Портата Пиле, Страдун, пазара на Стария град, Йезуитските стълби и Ректорския дворец.

Родос

Неизследвано откритие. Гостите ще се качат на автомобил 4х4 и ще се отправят на офроуд пътешествие из Родос. Местният гид, който ще води екскурзията, ще сподели познания от първа ръка за флората, фауната и местната култура на красивия гръцки остров.

Вълнуващият свят на пчелите. Гостите ще посетят Музея на пчелата в Родос и ще научат защо медоносните пчели са едни от най-важните живи организми на планетата. Ще имат възможност да дегустират местен мед и ще посетят действащ пчелин, за да изследват жужаща пчелна колония.

Blutopia: преживяване в областта на морската биология. Пътуващите ще научат историята на “Blutopia” – малък семеен бизнес, който се опитва да задържи младите учени на техния роден остров, за да защити естествената морска среда.

Екскурзиите „National Geographic” отговарят на критериите на Глобалния съвет за устойчив туризъм. Всеки резервиран тур подпомага дейността на неправителствената организация “National Geographic Society”, която включва защита и опознаване на света чрез проучване, откривателство и образование.

„Вълнуващите екскурзии „National Geographic” са перфектното допълнение към преживяванията на брега, които Celestyal предлага. Те са водени от гидове, които са експерти в областта и разкриват богатото културно и национално наследство на всяка една дестинация. Също така допринасят за изграждане на устойчиви туристически практики в световен мащаб.“, заяви главният търговски директор на Celestyal Лий Хаслет.

За повече информация можете да посетите celestyal.com

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки