Ексклузивно Манол Пейков купи къщата на Димитър Талев в Прилеп

Девет бебета се родиха в болници под карантина, всички са добре

OFFNews 23 март 2020 в 09:12 1834 0

Снимка Pixabay

Четири бебета се родиха в Токуда, докато болницата беше поставена под карантина. Децата и майките са добре, съобщи акушер-гинекологът д-р Данаил Илиев пред bTV.

Единственото притеснение според медика е било предизвикано от информацията, че лечебното заведение е под карантина и че новородените могат да бъдат заразени. Всички бебета са в отлично състояние и предстои да бъдат изписани, каза д-р Илиев.

Припомняме, че болницата беше затворена за 24 часа, след като се потвърди положителната проба за коронавирус на пациент от белодробната клиника. Медиците работиха 36 часа без право да бъдат сменени.

5 бебета проплакаха в условията на пълна карантина в АГ отделението на УМБАЛ „Софиямед“. От 17-ти до 22-ри март, цели 6 дни лечебното заведение и неговия БЛОК1 бе поставен под карантина заради потвърдени проби на пациент и лекар за наличие на коронавирус.

2 от бебетата са се появили на бял свят чрез нормално родоразрешение, а 3 чрез цезерово сечение. 3 са момчета, а 2 момичета.

Цели 6 дни над 120 медици - лекари, медицински сестри и специалисти, работиха в условията на карантина, без право да бъдат сменени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови