Хванаха мъж, който насилил и ограбил 75-годишната жена в Ценово

OFFNews 27 май 2020 в 15:21 3051 0

36-годишен мъж е задържан за срок до 72 часа за нападението и изнасилването на 75-годишна жена в русенското село Ценово, съобщи Окръжната прокуратура в града. 

На 20 май около полунощ мъжът разбива входната врата на двора и тази на къщата. Заплашва възрастната жена с убийство, след което я пребива и насилва. Открадва последните ѝ 100 лв., отново я заплашва и побягва в неизвестна посока. От страх пострадалата не подава сигнал в полицията веднага. Това се случва чак на сутринта, когато е открита от съседи. 

Извършителят е задържан след петдневно издирване. "С него вече са провели беседи психолог и психиатър. Според тях на този етап не се налага да бъде настаняван в психиатрична клиника", каза окръжният прокурор Георги Георгиев и уточни, че тази намеса на специалисти се е наложила, защото задържаният има издадено ТЕЛК решение с психиатрична епикриза.

По думите на 36-годишния нападател той не е нападнал жената, а между тях е имало "симпатия". С пострадалата също са работили психолози.

"Извършителят на деянието е проникнал в пристройката на къщата, в която жената е нощувала. Преди това е развил бушона за осветлението от електрическото табло. Тя е била на тъмно, а той е бил облечен с тъмни дрехи и качулка на главата. Обвиняемият признава действията по трите обвинения, които са предявени", обясни окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев.

Пострадалата беше настанена в болница, а нападението наложи блокада от полицията и жандармерията. Униформените проверяваха всички влизащи и излизащи от селото. 

В петък обвинението ще поиска спрямо мъжа да бъде наложена мярка "задържане под стража".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови