Ексклузивно Манол Пейков купи къщата на Димитър Талев в Прилеп

МВР праща фургони за останалите без дом във Варна

OFFNews 25 юни 2014 в 11:29 3128 1

МВР ще осигури между 20 и 30 фургона за около сто души от Варна, които са останали без дом в резултат на наводнението, съобщи директорът на пожарната главен комисар Николай Николов.

С тях ще бъдат изградени т.нар. защитени селища. Според Николов тъй като фургоните се осигуряват по европейски проект, МВР ще се постарае доставянето им да стане бързо. Той посочи, че молба за доставка на фургони не е постъпвала от другата бедстваща община на България - Добрич.

Николай Николов каза още, че към този момент едва около десет селища в страната са останали без ток. Там обаче работят екипи, които ще се опитат да възстановят електроподаването в близките дни.

От своя страна главният секретар на МВР Светлозар Лазаров каза , че все още не е намерено шестгодишното момче, което изчезна във водната стихия във Варна преди дни. Разследването за причините за случилото се в морската столица продължава, но според него, те се коренят в силата на бедствието, както и в човешки грешки, които обаче трябва да се търсят назад в годините.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Граждански активист в политиката