Нападнаха с брадва полицай в Провадия

OFFNews 15 май 2020 в 11:43 3191 0

Полицай от Провадия е бил нападнат с брадва и е пострадал, когато се отзовал на сигнал за пусната силно музика след 22 ч.

Окръжната прокуратура във Варна пое ръководството на досъдебното производство. Задържани са двама и са обвинени за нанесените телесни повреди и за противозаконно пречене на орган на власт да изпълни задълженията си.

На 14 май след 22:00 ч. е получен сигнал за силна музика в района над общинската болница в града. На място е изпратен автопатрул с двама полицейски служители. Там мъж пиел алкохол на улицата, където бил изнесъл тонколони, от които гърмяла музика. Казали му да я спре, защото е късно. Мъжът отказал, не дал и документ за самоличност. Вместо това станал агресивен. Служителите на реда опитали да го задържат, когато от къщата излязла млада жена. Именно тя ударила два пъти с обратната страна на брадвата единият полицай. След това хора от съседна улична компания се нахвърлили върху служителя с юмруци и твърди предмети.

Двама от участниците успели да избягат, но вече са задържани. Издирват се и други хора, които имат отношение към престъплението. Задържани са 31-годишният Велизар М. и 24-годишната Фатме М., която е ударила с брадва полицая. И двамата са криминално проявени.

Още снощи на място са пристигнали окръжният и дежурният прокурори, които са ръководили действията по разследването.

Днес се провежда специализирана полицейска операция в Провадия с участието на жандармерията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови