Тежка катастрофа без жертви на 'Цариградско шосе'

OFFNews 16 май 2020 в 12:27 7097 1

Снимка БГНЕС

Тежка катастрофа между два автомобила е станала на столичния булевард „Цариградско шосе” в района на кв. „Горубляне” около 10 ч днес, предаде БГНЕС.

Единият от автомобилите се е преобърнал по таван. За щастие при инцидента няма жертви и сериозно пострадали.

Причината за катастрофата е отнето предимство при ляв завой на червен светофар от единият от водачите.

Шофьорът на обърнатата кола се е опитал да избяга, но полицията много бързо го е намерила и задържала, допълва БГНЕС. По свидетелски показания купето на обърнатата кола е миришело на алкохолни пари.

“Как се случи всичко. Пътуваме по платното в посока София, свети ни зелен светофар. Изведнъж въпросният автомобил се прокрадна от отсрещното платно и направи рязко ляв завой пред мен. Натиснах спирачки, но за съжаление не успях да спра. Все пак се движим с 50 км/ч. В последния момент ме закачи. Слава Богу, не връхлетя върху мен, 2 метра по-нататък и нямаше да можете да ме интервюирате в момента“, обясни Младен Харалампиев, който е потърпевш от сблъсъка.

Според него шофьорът от обърналата се кола е минал на червено. „Докато изляза, колата беше по гръб, него го извадиха едни хора и той хукна да бяга до аптека. Настигнах го, взех му документите, за да може да бъде издирен. Полицията много бързо реагираха, тръгнаха по следите му и го намериха", добавя мъжът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови