БАРИС отчете голям успех на работилницата за ремонт на инвалидни колички

OFFNews 31 август 2018 в 15:07 1269 0

Българската асоциация за рекреация, интеграция и спорт (БАРИС) отчете големия успех на специализираната работилница за ремонт на инвалидни колички, която заработи в рамките на проект "Активен живот". 

Идеята за създаването на такава работилница идва в рамките на общуването с хората с увреждания, които посещават дневен център "Актив". 

От БАРИС помагат на хора с увреждания в София да се възползват от услугата, което според тях преди е бил и основният проблем - как хората с увреждания да откарат за ремонт инвалидна количка, особено ако нямат резервна.

От 1 април в работилницата бяха наети и двама души с увреждания. Това са Костадин Костов и Валентин Найденов.

Те бяха наети за шест месеца, като единият от тях ще остане в работилницата един месец след приключването на проекта. 

Двамата са изключително мотивирани и се чувстват много по-уверени.

В работилницата вече има специално заваръчно устройство ВИГ (ТИГ), с което се извършват прецизни заварки на цветни и черни метали с високо качество и чистота. С него могат да извършват ремонти, които не се предлагат от други фирми. Двамата работници са поправили и няколко спортни колички. 

Другият дори възнамерява да си отвори собствен бизнес за ремонт на помощни средства след приключването на проекта. 

Заради успеха на начинанието БАРИС смята да запази дейността и да я развива.

Обмисля се и продължаване със стъпка напред - БАРИС има идея да кандидатства за проект за адаптиране на автомобили за хора с увреждания, обясни пред OFFNews председателят на асоциацията Павел Савов. 

BG05M9OP001-2.005 „Активно включване“, финансирана от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки