4 арестувани след протеста в София, дядя Ваня ядоса Пловдив

27 февруари 2013 в 21:43 3080 1

Над 100 души участваха в протестно шествие в София. Снимка: БГНЕС
Над 100 души участваха в протестно шествие в София. Снимка: БГНЕС

Над 100 души участваха в днешното протестно шествие в столицата.

Първоначално шествието започна от езерото „Ариана“, премина пред парламента и пред Президентството.

Пред Президентството демонстрантите обявиха част от исканията си: свикване на Велико Народно събрание; да не бъдат допускани до избори партии, които вече са били във властта; увеличение на пенсиите и майчинските добавки.

След това част от демонстрантите отново се отправиха към Орлов мост, ескортирани от полицейски кордон. Протестиращите се съобразиха с призива на служителите на реда шествието да преминава по тротоарите, за да не се блокира движението на автомобили в района на Орлов мост.

От пресцентъра на МВР съобщиха, че четирима мъже са задържани в Първо районно управление по време на протеста в столицата тази вечер.

40-годишен мъж, регистриран за грабеж, кражба и хулиганство, е бил задържан без документ за самоличност на метростанция „Васил Левски”. 21-годишен демонстрант, регистриран за наркотици, също бил без документ за самоличност. При обиск у него полицаите открили нож.

Нож е открит и в друг младеж, който ритнал кофа за боклук край Паметника на съветската армия.

В 18-ия ден на протеста демонстранти се събраха и в Пловдив, Благоевград, Варна, Добрич, Бургас и Кюстендил.

Протестиращите в Пловдив се разграничиха от Иван Бояджиев, който нарича себе си „дядя Ваня“. Причината – гладуващият девети ден демонстрант на своя глава днес се е срещнал с кмета Иван Тотев и му се е извинил от името на протестиращите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!