АЕЖ-България събира номинации за качествена и псевдожурналистика

22 януари 2013 в 15:15 1200 0

АЕЖ
АЕЖ

Асоциацията на европейските журналисти-България напомня, че остават три дни за номинации за качествени и псевдожурналистически материали за 2012 година.

 Приемат се предложения за материали и явления от българския медиен пейзаж на емайл [email protected] или на сайта на организацията http://www.aej-bulgaria.org/?p=1830

Номинациите са в няколко категории. За качествена журналистика те са за: Журналистически материали, изиграли ролята на коректив в обществото; Материали, отразяващи оригинални теми извън медийното внимание; Цялостен принос за поддържане на високите стандарти в медийната среда в България.

Класация за псевдожурналистика е в категории: Материали, обслужващи властта и/или определени бизнес интереси;  Материали, погазващи журналистическата етика и/или нараняващи достойнството на определени групи хора; Принос за влошаване на българската медийна среда.

 Отличените журналистически материали в класацията за 2012 г. ще бъдат обявени в началото на февруари. Техният избор ще се определи чрез гласуване на всички членове на АЕЖ-България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков