Алексей Петров: Виждал съм Митко Каратиста пред кабинета на Бойко Борисов

09 март 2013 в 19:33 16066 15

Алексей Петров
Алексей Петров

Виждал съм Митко Каратиста пред кабинета на Бойко Борисов. Това заяви Алексей Петров в предаването на Саша Диков по Нова телевизия.

Димитър Николов Стефанов или Митко Каратиста нашумя преди няколко месеца, когато се разбра, че е в Надзорния съвет на ЧЕЗ. Първоначално се смяташе, че той е представител на държавата в ЧЕЗ. Впоследствие обаче се оказа, че е избран в надзора от чешките собственици на компанията.

Вижте, Митко Каратиста няма капацитет да управлява енергийна компания. Неговата задача в ЧЕЗ е съвсем друга, коментира още Петров.

Странната трансформация, в която бившият шофьор на Румен Николов - Пашата изведнъж стана енергиен експерт във енергоразпределенителното дружество е сред най-големите мистерии на управлението на ГЕРБ. Каратиста бе и парламентарен сътрудник на депутата от ГЕРБ Иван Божилов.

Легия "Антимафия" многократно призоваваше Бойко Борисов да каже дали познава човек с прякор Каратиста. Борисов отклоняваше въпросите доскоро, когато заяви, че Каратиства е придружавал Алексей Петров, когато той е дошъл да му предостави материали срещу Сергей Станишев.

В разхвърляното интервю, в което Сашо Диков обвини на няколко пъти Алексей Петров, че се измъква от конкретни отговори, Петров успя да каже още една новина: че Бойко Борисов е арестуван в Унгария преди време.

Така Петров отново даде храна на версията, че името Буда е избрано за досието на Бойко Борисов, след като премиерът в оставка е хванат да краде коли в унгарската столица.

Версията за пръв път бе разказана от Велизар Енчев в биографичната му книга "Аз бях в разузнаването".

OFFNews изпрати запитване до унгарското министерство на вътрешните работи дали на територията на Унгария някога е арестувано лице с имена Бойко Методиев Борисов. До момента обаче нямаме отговор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки