БСП: "Великият експерт" Добрев не знае какво е държавен бюджет

Лъчезар Вълев 03 август 2012 в 12:31 1325 0

Сергей Станишев. Снимка: БГНЕС
Сергей Станишев. Снимка: БГНЕС

Добре е на четвъртата година от управлението си ГЕРБ да правят разлика между държавен бюджет и други приходи на държавата. Това заяви пред журналисти председателят на БСП Сергей Станишев.

"Великият експерт" по икономиката Делян Добрев пак обяснява, че "Белене" ще струва колкото парите за пенсии на всички пенсионери за две години напред, каза още лидерът на червените. Станишев обясни, че държавата има бюджет, формиращ се главно от данъци, от който се разпределят парите за пенсии. По думите му парите за проекти не идват от държавния бюджет, а от приходи от икономически проекти.

"От последното заседание на Министерски съвет виждаме паниката и страха на правителството по въпроса за "Белене", допълни той.

Лидерът на социалистите коментира разпореждането на премиера Борисов Държавната агенция „Национална сигурност” и Икономическа полиция да проверяват фермери, преработватели и търговски вериги за нарушения по следния начин: "Тежката артилерия на държавата в областта на сигурността, каквато е ДАНС, се занимава с врабчета." "Както е тръгнало остава да натоварят ДАНС и с бездомните кучета, а "Екоравновесие" да се занимава с противодействие на организираната престъпност", допълниСтанишев.

Той призова ДАНС да не се занимава с мандрите и производителите на сирене, а да разследва въпроса със спирането на държавната субсидия за земеделските производители.

"Субсидията на държавата, която беше 80 млн. лева, беше отменена от парвителството на ГЕРБ. Това няма как да не влезе в цената на хранителните стоки", категоричен бе Станишев.

По думите на му за последните три години над 800 души са напуснали структурите на ДАНС.

Бившият премиер разкритикува намесата на премиера Борисов в българския футбол, давайки за пример Веселин Марешки, който преди дни пое финансирането на "Локомотив" Пловдив, както и намирането на руски спонсор за ЦСКА.

"През последните три години, откакто Борисов се намеси във футбола, всички български отбори в Европа отпадат още в предварителните кръгове", заяви Станишев.

Той допълни, че Бойко Борисов е пренесъл кризата от държавата във футбола. Лидерът на БСП призова премиера колкото се може по-малко да се меси в българския волейбол.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови