Червени папки стартират първия референдум в България (снимки)

27 юли 2012 в 17:02 6262 1

Снимка: Сергей Антонов
Снимка: Сергей Антонов

В петък по обяд червени активисти, начело с лидера на БСП Сергей Станишев, внесоха подписката в подкрепа на референдума за АЕЦ "Белене" в парламента. Те грижливо пренесоха ценните червени папки до Народното събрание. 

Преди да стигнат до сградата на парламента, червените активисти позираха пред сградата на бившия Партиен дом в столицата.

"773 447 български граждани не се изплашиха въпреки натиска, въпреки медийното затъмнение, въпреки многото лъжи на ГЕРБ и заявяват, че искат референдум за изграждането на АЕЦ "Белене", заяви от парламентарната трибуна Сергей Станишев.

Такъв важен въпрос - да се развива ли ядрената енергетика в България, ние искаме да не се решава при затворени врати, каза Станишев.

Ясно е, че за последния четвърт век в България не е реализиран нито един мегаиндустриален проект, който да даде тласък на българската икономика, да гарантира енергийната независимост и да направи цените на тока по-достъпни. Такъв е смисълът на проекта "Белене", заяви лидерът на социалистите.

Тази подписка е факт и в нея има необходимият брой подписи по закон, така че нито правителството, нито президентът да могат да откажат, да се надсмеят на българските граждани.

Станишев призовава гражданите на предстоящия референдум да вземат активно участие, защото това е истинска демокрация.

Според него това ще бъде отговорът на налаганата от ГЕРБ тоталитарна система.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови