ДПС: Няма да правим кабинет нито сами, нито с друг

25 февруари 2013 в 16:13 1838 1

Лютви Местан. Снимка: БГНЕС
Лютви Местан. Снимка: БГНЕС

"ДПС няма да прави опит за съставяне на правителство и няма да участва в ничий друг такъв опит", пише в позицията на лидера на ДПС Лютви Местан, публикувана на интернет страницата на партията.

"На министър-председателя му отива да бъде една идея по-отговорен. Вместо това - той става все по-неадекватен. След като четири години държеше еднолично цялата власт и продължава да я държи, изглежда, му се е приискало да играе опозиция на собственото си управление, но няма как да му се получи, се казва в позицията", твърди Местан.

Според новия лидер на ДПС Борисов и партията му носят еднолично цялата отговорност за тежката социална криза. 

Той припомни на премиера в оставка, че в първите дни на мандата си беше достатъчно смел да отиде отвъд на гръцката граница и да се яви пред протестиращите гърци, които бяха блокирали контролните пунктове на българо-гръцката граница.

"Питам се къде е сега г-н Борисов и къде е неговата смелост? И като не се яви пред протестиращите български граждани, къде е доблестта му? Ако тази категория му е непосилна, къде е отговорността му на човек, който държи цялата власт?", пита Лютви Местан.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки