Г-жо депутат, как ще продължат контрапротестите?

21 юни 2012 в 09:00 1903 1

Любен Татарски и Емил Димитров от ГЕРБ, Снимка: Сергей Антонов
Любен Татарски и Емил Димитров от ГЕРБ, Снимка: Сергей Антонов

В ГЕРБ не са знаели за безплатните карти за Пампорово и нямали нищо общо с контрапротестите. Това се опита да обясни тази сутрин в интервю за bTV депутатът от ГЕРБ и председател на земеделската комисия в парламента Десислава Танева.

Тя направо подскочи от първия въпрос на журналиста Виктор Николаев "Г-жо Танева, как ще продължат контрапротестите?" и заяви, че нямало как да знае.

На следващия въпрос в качеството си на какъв тогава нейният заместник в комисията по земеделие и също депутат от ГЕРБ Емил Димитров се е оказал и изказал на вчерашния контрапротест пред Народното събрание тя отговори: "Като гражданин". Отговорът на третото питане, което пообърка Танева, подсказа, че не е точно така. Въпросът беше кое надделява, когато Димитров гласува в парламента - че е гражданин или че е депутат. Отговорът беше "Надделява общото политическо решение".

Така или иначе, по думите на Танева, улицата не била място за диалог.

В интервюто ú се наложи да коментира и въпроса с осигурените за депутати, министри и премиера безплатни карти за Пампорово.

"Не съм знаела, че съществуват безплатни карти за Пампорово. Много се съмнявам, че и колегите знаят", каза Танева. Тя изтъкна, че ходела на ски в Пампорово от 10-15 години, винаги си плащала и, за да докаже твърдението си, предложи телефона на ски учителя си в курорта.

Безплатните карти са осигурени чрез заповед на изпълнителния директор на "Пампорово" АД Мариян Беляков, публикувана от Mediapool. Те са били за сезон 2010/2011. От тях можели да се възползват премиерът, министрите, депутатите и членовете на техните семейства. Получавали се при поискване.

Мажоритарен собственик на “Пампорово” АД е Цветелина Бориславова, бивша приятелка на Борисов.

В заповедта на “Пампорово” АД е посочено, че картите за представителите на властта се издават след съгласие на Бориславова или прокуриста на инвестиционния й фонд “Си Ес Ай Еф” (CSFI) Диян Станчев.

Картите за членовете на правителството, депутатите и техните семейства са поименни, издават се за определен период от време и са с обозначение “Government”, пише още в заповедта на “Пампорово” АД.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови