Кабаиванов гони Нейнски и от Европарламента

Юлиан Христов 27 ноември 2012 в 09:18 4455 5

Емил Кабаиванов  Снимка:Сергей Антонов
Емил Кабаиванов Снимка:Сергей Антонов

Надежда Нейнски, която вчера заяви, че напуска СДС, да напусне и Европарламента, тъй като тя не представлява вече никого. Това поиска днес лидерът на СДС Емил Кабаиванов.

Той призова и тримата изключени вчера депутати да излязат от Народното събрание, тъй като те са там благодарение на СДС.

Всеки един от останалите депутати от СДС може да докаже, че е седесар с действията си, обясни пред bTV Кабаиванов.

Така той отговори на въпрос дали се очакват още изключвания на депутати от партията във връзка с предстоящото внасяне на нова кандидатура за конституционен съдия. Вчера депутатът Йордан Бакалов, който се размина с изключване от партията, заяви, че няма да внесе кандидатурата на партията за конституционен съдия. Все още не е ясна позицията на останалите депутати, които остават в парламента. От шестимата, които остават членове на СДС се очаква да внесат кандидатурата на партията за член на КС.

"Целта на СДС не е да има бутикова партия и да има десетина депутати, на които да осигурява охолен живот. Организмът е един и трябва да име екипност. СДС не е партия на Каабиванов, на Михайлов, на Нейнски или на някой друг", коментира Кабаиванов. Той обясни, че парламентарната група не е втори център в партията, а е функция на СДС. Кабаиванов смята, че не е нормално 9 човека да не могат да намерят общ език с 15 хиляди. "Ние ще продължим на чисто. Напускат лица, но се връщат десетки, които бяха изгонени от Костов", каза още той.

Лидерът на СДС е убеден, че партията се връща към корените си, а на следващите парламентарни избори ще вземе дори повече места, така ме да формира самостоятелна парламентарна група.

Депутатът Михаил Михайлов пък коментира, че в централата на СДС се говорило, че "Мишо Константинов ще брои бюлетините и СДС и ГЕРБ ще управляват". Той е убеден, че СДС не може да влезе сама в парламента и смята, че има договорки с ГЕРБ. В централата се коментирало, че партията е "предала Бойко дух".

"Никога не сме имали по-глупав председател", коментира изключеният от партията депутат Ваньо Шарков, който взе участие в дискусията по телефона. Той отговори на нападките срещу него, че е зависим от ДСБ, като попита Кабаиванов дали знае, че следващият в листата, след като напусне парламента  е представител на ДСБ. "Не виждам абсолютно никакъв смисъл в това, което говори. Лъже за някакви 2000 души, които били изгонени без съд и присъда преди 8 години. В това, което говори, няма никаква политика", каза Шарков.

Той обясни, че няма намерение да отиде в ДСБ. Според него ръководството на СДС има слаб политически опит и "набутва партията в постоянни скандали", като не се правят никакви предложения, които интересуват български граждани.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови