Мъж почина в шуменската болница след 5 часа чакане

Вероника Шербанова 04 януари 2013 в 13:43 2721 2

Болница, Снимка: БГНЕС
Болница, Снимка: БГНЕС

56-годишен мъж починал в асансьора на шуменската болница след 5 часа чакане, съобщи bTV. Близките му обвиниха медиците от Спешна помощ заради липсата на бърза намеса.

Павел Кънев е откаран в тежко състояние в спешното отделение на болницата в Шумен на 27 декември. Там му направили електрография и му поставили система.

След това обаче се наложило да изчака. 5 часа по-късно медиците решават да преместят 56-годишния мъж във вътрешното отделение на болницата, тъй като състоянието му се е влошило по време на престоя му. Качват го в асансьора, където обаче Павел умира.

Близките на починали мъж обясняват, че когато по време на чакането забелязали, че състоянието на Павел се влошава, се обърнали към дежурния лекар. Той отговори, че това, което зависело от него, го направил, разказва Виолета Димитрова.

Дежурният лекар обяснил, че имал много документи за попълване, а му помагали само две сестри, затова нямало как да реагира.

От Шуменската болница са категорични, че не е имало неглижиране на случая. Направено е всичко, каквото трябва, заяви управителят на болницата д-р Юлия Димитрова. По думите й тогава е имало е и други пациенти в по-тежко състояние. Всички те, в това число и починалия Павел Кънев, били консултирани и в същото време са им правени изследвания.

Според лекарите в болницата причината за смъртта на мъжа е хронично недохранване и обезводняване, тъй като в продължение на няколко дни отказвал да приема храна и течности.

Близките на Павел обаче са категорични, че в болницата са можели да го спасят. Те са подали жалба за неадекватна медицинска помощ до Министерството на здравеопазването и до Здравната каса.

В момента в шуменската болница тече вътрешна проверка по случая. Проверка е назначена и от здравното министерство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews