Намушканият в Пловдив ученик остава в тежко състояние

OFFNews 24 октомври 2013 в 10:19 2377 0

Линейка. Снимка: БГНЕС, архив
Линейка. Снимка: БГНЕС, архив

Състоянието на 16-годишният Ивайло, който вчера беше намушкан повече от 10 пъти от свой съученик в Пловдив, остава тежко, съобщиха от Университетската болница "Свети Георги".

Момчето е прието с множество сериозни наранявания в областта на гърдите и корема. Засегнати са много вътрешни органи. Той е стабилизиран, но е в критично състояние. 

Инцидентът се разигра вчера следобед  в района на църквата “Свети Иван Рилски” в пловдивския район “Северен”.
Ивайло е поканил в дома си свой приятел. Между двамата обаче е възникнала свада и гостът е нападнал момчето. Съседи чули виковете и повикали полиция. Още не е изяснено каква е причината за свадата между двамата. Пострадал е и нападателят, който е със срязани сухожилия на ръцете. Той също е настанен в болница.

Момчетата са десетокласници в Професионалната гимназия по хранителна техника и технологии - Пловдив. И двамата са изключително спокойни момчета, никога досега не са имали агресивни прояви, съобщи директорът на училището Людмила Ганчева, цитирана от БГНЕС. Днес в гимназията ще има извънредно събиране на всички паралелки и спешен педагогически съвет. Достъпът до училището е затворен за външни лица.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews