Плевнелиев за гафа: Учуден съм как се подменят смислени послания

06 януари 2013 в 12:22 3298 15

Росен Плевнелиев Снимка: БГНЕС
Росен Плевнелиев Снимка: БГНЕС

"Учуден съм от това как може толкова лесно да подменим съдържанието на едни смислени послания." Така президентът Росен Плевнелиев коментира гафът, съпътствал новогодишната му реч - тогава неповторимата природа на България, за която говореше държавният глава, бе илюстрирана със снимка от курорта Аспен в американския щат Колорадо.

Плевнелиев коментира въпроса днес пред журналисти.

"За мен това беше една много съдържателна и хубава новогодишна реч. Благодаря на хилядите хора, които се обадиха, пращаха SMS-и и имейли, и писма в подкрепа", каза Плевнелиев.

Аз съм последният човек, който ще се бърка в работата на медиите, каза Плевнелиев в отговор на въпрос дали ще потърси отговорност от БНТ заради станалото и обеща "в рамките на президентската институция да направим своя анализ". Плевнелиев обаче подчерта, че все пак ще има наказани, тъй като "очевидно има грешка, но това не е грешка на президента".

„Притеснен съм от това, че много бързо и лесно беше посочено, че това е „гаф на Плевнелиев”. Притеснен съм от това, че много хора не си зададоха елементарния въпрос – президентът ли е техник, който седи зад един компютър, и сглобява някакви снимки”, заяви президентът Росен Плевнелиев. 

Плевнелиев подчерта, че сам е написал речта си и застава зад всяка дума от нея. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!