Подариха партия на протестиращите

Юлиан Христов 04 март 2013 в 18:10 5130 20

Адв. Веска Волева. Снимка: Сергей Антонов
Адв. Веска Волева. Снимка: Сергей Антонов

Част от протестиращите вече си имат партия - „Обединен блок на труда“, регистрирана през 1997 година, беше дадена безвъзмездно на протестиращите от адвокат Веска Волева, която представлява партията.

Идеята е протестиращите да могат да излъчат свои кандидати, които да влязат в следващия парламент, като по този начин няма да загубят време за регистрация на партията.

Пред OFFNews адв. Волева обясни, че регистрацията ще бъде дадена безвъзмездно на желаещите, които искат и могат да формулират исканията си, като сами излъчат своите представители на предстоящите парламентарни избори. Тези хора ще бъдат ангажирани с изработване на антимонополно законодателство, защото в момента това е най-големият проблем на България, обясни Веска Волева.

Според нея трите неотложни точки в дневния ред на обществото са: премахване на чл. 417 от Гражданско-процесуалния кодекс (ГПК), който позволява ускореното връщане на задължения към банките; налагане на мораториум върху изпълнителните дела на банките и монополистите срещу длъжници до окончателното решаване на проблема законодателно; промени в Изборния кодекс, които да позволят граждански контрол в изборните комисии, така че да не се допуска фалшифициране на изборите.

Веска Волева заяви, че е оптимист по отношение на протестите, които са тръгнали заради дълго таените процеси и натрупаните негативни настроения. „Тези проблеми са породени от всички, които са управлявали България през последните двадесет и три години, защото те са правили икономика в интерес само на себе си“, каза тя.

Волева каза, че се е срещала с организаторите на протестиращите. Тя, заедно с професор Боян Дуранкев от УНСС, чието име беше спрягано сред кандидатите за служебен премиер, ще консултират протестиращите в техните искания, така че да бъдат формулирани. Прочетената декларация от Йоана Иванова по време на консултациите за съставяне на Обществен съвет при президента е консултирана с Волева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Мистерии в Хераклея Синтика