Потвърдено: Стенли е в ремисия

Елица Мартинова 03 август 2012 в 10:17 1957 0

Стилиян Петров. Снимка:БГНЕС
Стилиян Петров. Снимка:БГНЕС

Ръководството на „Астън Вила“ потвърди в официално изявление, че капитанът на отбора Стилиян Петров е в ремисия.

„С огромна радост клубът потвърждава от името на нашия дългогодишен капитан Стилиян Петров, че левкемията на Стан е в ремисия“, гласи съобщение на официалния сайт на клуба.

Чрез страницата на „Астън Вила“ Стенли изразява благодарност към лекуващите си лекари, футболния клуб и своите фенове.

„Стан иска също да изрази дълбоката си благодарност за невероятната обич и подкрепа, която получи от феновете на „Астън Вила“, от съотборниците си и от футболните запалянковци по целия свят“, се казва в изявлението.

Радостни новини за оздравяването на Стилиян се чуха и в средата на юли от Алистър Кембъл - президент на благотворителното дружество, което събира пари за лечението на Петров.

Няколко дни по-късно обаче Кембъл опроверга информацията с извинението, че е бил подведен.

Феновете на Стан от цял свят обаче не загубиха надежда. Самият Стенли също не падна духом и бе категоричен, че ще пребори болестта.

„Силен характер съм още от началото на кариерата ми и няма да спра да се боря. Винаги съм бил боец и ще продължа да се боря. Винаги съм вярвал, че трябва да си търпелив и да вярваш в нещата, а аз вярвам, че ще подобря състоянието си. Знам, че ми предстоят още няколко месеца химиотерапия и трябва да премина през тях. Въпреки това мисля, че най-трудното вече мина и отсега нататък трябва просто да чакам положителен резултат“, каза на рождения си ден на 5 юли Стилиян Петров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews