Протестиращите се срещат в Габрово, утре - нов национален протест

Милен Енчев 09 март 2013 в 10:33 2835 7

Сцена от протестите в София. Снимка/Архив: Сергей Антонов
Сцена от протестите в София. Снимка/Архив: Сергей Антонов

Представители на протестиращите от над 35 града ще се съберат днес в Габрово, за да координират бъдещите си действия. Това съобщи пред OFFNews Ангел Славчев, който е сред организаторите на националните протести за София. „До вчера планът беше за Пловдив, но преценихме, че на всички ще ни е по-лесно в Габрово“, каза той.

В срещата ще участват около 100 души – представители на инициативните комитети и както при предишната среща на комитетите в Сливен, обсъжданията ще са закрити за зрители и медии.

Утре ще се проведе пореден протест в цялата страна, обяви Славчев. „В София протестът ще започне в 11 часа пред Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. Продължаваме протестите срещу монополите, защото едно от исканията ни беше изпълнено (да се публикуват договорите с електроразпределителните дружества – бел.ред.), но всичко останало не е.“, каза той.

Във Варна протести ще има и днес, и утре от 11 часа, съобщиха от инициативната група в града. В общината вече са внесени искания за създаване на гражданска група, която да контролира работата на местната власт. Днешното шествие във Варна ще тръгне в 11 часа от сградата на общината към ж.п. гарата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика