Разкол в ГЕРБ

24 юни 2013 в 23:18 6392 3

Цветан Цветанов под логото на ГЕРБ. Снимка: БГНЕС
Цветан Цветанов под логото на ГЕРБ. Снимка: БГНЕС

Партийци от областни структури на ГЕРБ поискаха отстраняването на Цветан Цветанов и Искра Фидосова от парламентарната група.

В понеделник областни координатори и част от недоволните ГЕРБери се срещнаха с ръководството на партията и лидера Бойко Борисов. Напрежението в партийните редици се разгоря с нова сила след второто искане за сваляне на имунитета на Цветан Цветанов заради случая "Флоров", съобщава БНТ.

Според представители на местни структури вътрешните проблеми застрашават единството на партията.

И в самите разговори с господин Борисов ясно се разбра, че проблемите са тежки, огромни. Проблемите са на базата на едноличните решения, които вземаше господин Цветанов в колаборация с госпожа Фидосова. От това последваха тези неудачи, които доведоха до тези напрежения. Те ескалират в този момент, защото положението вече е нетърпимо, заяви бившият депутат Иван Петров.

Борисов призна, че е допуснал грешка, като е оставил Цветанов и Фидосова еднолично да решават в партията. Ние още вярваме на нашия лидер, затова предприехме тази последна стъпка, добави Павел Димитров.

Според опозиционерите в ГЕРБ, ако Цветанов и Фидосова продължават да ръководят партията, тя не може да се консолидира.

Ние няма да правим ГЕРБ 2 или да се цепим, или да правим друга партия. Ние ще подкрепим друг сериозен политически проект, който да е в център-дясно, категоричен е Павел Димитров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews