Родители на болни деца се готвят за протест

Нели Чолашка 16 септември 2013 в 18:06 1998 1

Болница.
Болница.

 

Пациенти и родители на деца с трайни тежки заболявани се готвят за протест и гражданско неподчинение заради липса на консумативи.

Те обявиха това в отворено писмо до президента Росен Плевнелиев, премиера Пламен Орешарски, министъра на здравеопазването д-р Таня Андреева и до д-р Румяна Тодорова, управител на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК).

Родителите обясняват в писмото, че постоянно са принудени да търсят дарения за набавяне на абсорбиращи продукти и пелени за еднократна употреба за децата си, тъй като според НЗОК тези консумативи не са медицински и не се заплащат от нея.

"Децата с тежки увреждания от фондация "Център за Надежда" получиха дарение от памперси за първия учебен ден, за да могат да се интегрират в училищна среда по индивидуални програми с подкрепата на фонд "Социална закрила", фондация "И аз мога" и частни инициативи", се посочва още в писмото.

Родителите напомнят, че за децата с дългогодишна епилепсия, с церебрална парализа и със сензорни увреждания са нужни много ресурси.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков