Състоянието на раненото дете от катастрофата на Цариградско е критично

OFFNews 12 юли 2013 в 07:44 2831 2

Линейка. Снимка: БГНЕС, архив
Линейка. Снимка: БГНЕС, архив

Следващите 24 часа остават критични за 6-годишното момиченце, което пострада тежко при навлизане на такси на автобусна спирка на "Цариградско шосе".

Лекарите бяха обнадеждени след изследване, което показва, че мозъкът на детето функционира. Следващите 24 часа обаче остават критични за детето, което е под постоянно наблюдение, съобщава БНТ.

Майката, която е с две счупени ребра, вече е в стабилно състояние. В болница за лечение останаха шест от всички 12 пострадали.

Стабилизиран и е другият тежко пострадал - 27-годишният мъж, който лежи в "Пирогов", съобщиха от болницата. Пациентът е в реанимация, но в добро състояние. Той бе приет с голямо количество кръв в корема и счупен таз. След подробни изследвания екипите на хирурга д-р Асен Хараланов и на травматолога д-р Лъчезар Захариев го оперираха по спешност още същата вечер, малко след пристигането му болницата. Заради тежкото състояние пациентът беше настанен в Централна реанимация, на апаратна вентилация. Вчера (11 юли) той е започнал да диша самостоятелно.

Шофьорът на таксито, което предизвика катастрофата, е карал след употреба на алкохол. Това бе потвърдено при направената кръвна проба на водача. Срещу Михаил Куртев са повдигнати обвинения за причиняване на смърт по непредпазливост и телесни повреди. За такова престъпление законът предвижда наказание от 5 до 15 години лишаване от свобода.

В момента Куртев е задържан за 72 часа. До обяд се очаква становището от Столичната община и от директора на СДВР имало ли е забавяне на линейките. То бе поискано от Софийска градска прокуратура заради сигнал, че автомобил на Спешна помощ е пристигнал със закъснение от 12 минути, тъй като не бил пропуснат от протестиращите по "Цариградско шосе".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!