СДС: Актуализацията на бюджета е признание за предсрочни избори

23 юли 2013 в 16:41 2309 4

Божидар Лукарски
Божидар Лукарски

С актуализацията на бюджета правителството признава, че предвижда предсрочни избори.

Това каза пред журналисти лидерът на СДС Божидар Лукарски на пресконференция след заседание на Националния изпълнителен съвет.

По думите му тази актуализация е несвоевременна, защото предстоят активните месеци в бизнеса и икономиката, когато ще се генерират приходи. Дори да се налага актуализация, тя може да бъде предвидена за септември, октомври или ноември, но не сега, категоричен е лидерът на сините. Според него целта е да има финансови инструменти, които да изиграят популистка роля и да бъдат раздавани, за да се подготвят управляващите за предсрочен вот.

Лидерът на СДС каза, че премиерът Пламен Орешарски си противоречи - миналата година той е твърдял, че приходната част на бюджета е подценена, а сега - че е надценена. Лукарски отправи въпрос към премиера защо, след като сега твърди, че приходната част на бюджета е била надценена, миналата година по време на обсъждането на бюджета е изказал мнение, че приходната част е подценена. Освен това не става ясно тези близо 1 милиард лева външен заем за какво точно са предвидени, смята синият лидер.

Според него предсрочните избори ще се проведат догодина заедно с изборите за евродепутати. Лукарски каза, че се надява СДС скоро да стане част от Реформаторския блок, в който влизат ДСБ, "Синьо единство", Зелените и партията на Касим Дал.

  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови