Станишев: На изборите ще се борим не за власт, а за светло бъдеще

Елица Мартинова 08 април 2013 в 10:20 1400 1

Сергей Станишев. Снимка: БГНЕС
Сергей Станишев. Снимка: БГНЕС

„Ние не отиваме на изборите за власт за БСП, както правят ГЕРБ. Залогът е бъдещето на страната. Хората не могат да си позволят още четири години безпътица. Един провален в икономиката, в социалната сфера мандат не може да бъде повторен“, заяви пред БНТ лидерът на левицата Сергей Станишев.

Според председателя на БСП все повече хора, които в миналото не са харесвали левицата, разбират, че столетницата е единствената партия, която може да бъде реална алтернатива на ГЕРБ.

„Единствено БСП може да спре ГЕРБ и да ги свали от власт. Никога не съм се занимавал с компромати. Управлението на ГЕРБ сееше само клевети и лъжи. Всеки ден. Спомнете си поведението на Цветанов – какво говореше за съдебната система, всеки несъгласен беше оклеветен или дискредитиран“, каза Станишев.

В коментар около социологическите проучвания, които отреждат на БСП второ място след изборите, червеният лидер заяви, че става въпрос за манипулация на гражданското мнение.

„Манипулации на общественото мнение са виждани на много избори, включително и президентски. Сериозните агенции сочат дистанция между нас и ГЕРБ между 2 и 4%, което дори е в рамките на статистическата грешка. ГЕРБ и Цветан Цветанов продължават да манипулират и плашат хората, ние ще успеем не само да достигнем, но и да задминем ГЕРБ. Борисов щял да има цялата власт. Борисов нито ще има цялата власт, нито ще може да управлява, в това съм убеден. България има нужда от правителство на спасението от управлението на ГЕРБ“, заключи Станишев.

Той отново коментира своето „скалъпено“ досие, което в последните дни обикаля из социалната мрежа Facebook. По думите му става въпрос за черен PR от страна на ГЕРБ.

Станишев обяви, че БСП ще представи предизобрната си кампания във вторник.

Приоритетите за партията ще бъдат справянето с младежката безработица, осигуряването на нови работни места, подобряване на бизнес климата в страната, граждански контрол и повишаването на доходите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови