Свлачище блокира магистрала "Люлин"

Борислава Бибиновска 03 януари 2013 в 11:17 2559 1

АМ
АМ "Люлин". Снимка: wikipedia

Свлачище затруднява движението по автомагистрала "Люлин" (отсечка София - Перник) км. 8 + 500 в крайната дясна лента, след I-тунел, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Почистването на пътя вече е започнало, а движението в участъка е пренасочено в лявата лента на автомагистралата.

На място има полицейски екипи, които контролират пропускането на автомобилите.

От АПИ уведомяват, че всички републиканските пътища са проходими при зимни условия. Пътната обстановка е спокойна и не се очакват снегонавявания.

Настилките са предимно сухи, в някои части - мокри. Всички пътища са почистени и обработени  Отворени за движение са всички автомагистрали.

От пътната агенция предупреждават, че видимостта на места е намалена поради мъгла.

Намалена видимост има и в районите на Елин Пелин и Пловдивска област, Сливен, Нова Загора, Хасково, Кърджали, Крумовград, Радомир, Тополовград.

Заради гъста мъгла през последните 5 дни в страната станаха десетки катастрофи, които взеха и няколко жертви.

Затворени за преминаване са проходите „Златишки”, „Върбишки” и „Троянски”.

През “Твърдишки”, “Дюлински”, "Шипка", "Петрохан" и "Вратник" остава забранено движението на товарни коли над 10 т.

Отворени за движение са проходите “Айтоски”, “Ришки”, “Републиката”, “Котленски”, Превала”, “Пампорово”, “Рожен” и “Печинско”.

За изминалото денонощие в столицата са станали 5 тежки катастрофи, съобщават от отдел "Пътна полиция" към СДВР. Регистрирани са 30 леки катастрофи, а 6 души са пострадали.

77 акта са съставили инспекторите от Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" по време на коледните и новогодишни празници. Глобени са 49 автобуса и 28 таксиметрови автомобила.

От агенция съобщават, че за периода 20 декември 2012 г. - 1 януари 2013 г. служителите на Автомобилна администрация са проверили 2 572 автобуса и 981 леки таксиметрови автомобила.

Най–често срещаните нарушения при автобусните превози са липса на технически преглед, неиздаване на багажни разписки и превоз на пътници без билет. Един водач е бил без удостоверение за психологическа годност. При таксиметровите превози най–често констатираните нарушения са невключване на таксиметров апарат и непопълнени превозни документи.

За периода на проверките 6 превозни средства са спрени временно от движение заради неизправности.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови