Трамвай излезе от релсите и смаза джип (снимки)

23 ноември 2012 в 10:00 10527 52

Трамвай премаза джип в София. Снимка: Сергей Антонов
Трамвай премаза джип в София. Снимка: Сергей Антонов

Трамвай премаза джип край НДК тази сутрин.

За инцидента съобщи за OFFNews Захари Коровски, член на форума OFFRoad-Bulgaria.

Няма данни за жертви и пострадали пътници и минувачи.

От СДВР обясниха, че инцидентът се е разиграл на кръстовището на бул. "България" и "Черни връх". Автомобил SUV - Субару Трибека е бил спрял на релсите, докато е чакал да бъде пропуснат от светофара. Трамваят е ударил автомобила, който е смачкан до неузнаваемост. Колата, в която се возили майка и дъщеря, се е ударила в друг автомобил. За щастие няма пострадали.

Във втория автомобил са се возили двама районни инспектори от 4 РУП в столицата. Те са се отървали с леки травми. Откарани са във ВМА. 

Очевидци твърдят, че вината за катастрофата е била на ватмана на трамвай №6, който минал на червен сигнал. От удара част от мотрисата е излязла от релсите. Според возилите се в трамвая пътници обаче автомобилът се е изпречил на пътя на трамвая, което е довело до инцидента. 

Ватманката е в шок и отказа всякакъв коментар. Коментар отказаха и жените, возили се в автомобила. Те до последно очакваха мобилния екип на Пътна полиция, но бяха заставени от полицаите на място на катастрофата да отидат на преглед. Двете изглеждаха видимо притеснени, но не пожелаха да разкажат как се е стигнало до инцидента.  

На място има пожарни автомобили, кран и линейка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews